14/05/2008 in Social Media

Twitter: Οδηγός για Αρχάριους και όχι μόνο

Post placeholder image

TwitterΑυτή τη φορά είπα να κάνω ένα διάλλειμα από τις μηχανές αναζήτησης και να ασχοληθώ με το Twitter. Εάν δεν σας λέει κάτι αυτή η λέξη προς το παρόν μην ανησυχείτε. Θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τι είναι, πως λειτουργεί και πως μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή τη σχετικά νέα και δημοφιλή υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να έρθουν σε επαφή, να επικοινωνήσουν και να γνωριστούν, μέσα από τον σύντομο οδηγό που ετοίμασα και θα παρουσιάσω σε δύο άρθρα.

Στο αυτό το άρθρο θα σας δείξω :

  • Τι είναι το Twitter
  • Πως λειτουργεί το Twitter
  • Ξεκινώντας στο Twitter
  • Πως να βρείτε φίλους στο Twitter
  • Πως να στέλνετε μηνύματα στο Twitter
  • Desktop εφαρμογές για το Twitter

Τι είναι το Twitter

Το Twitter είναι μία υπηρεσία η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να κρατάτε επαφή, να ενημερώνετε και να ενημερώστε για τις καθημερινές δραστηριότητες των φίλων, των συγγενών και των ανθρώπων που σας ενδιαφέρουν μέσω του Internet.

Το Twitter ανήκει στην κατηγορία των επονομαζόμενων υπηρεσιών web 2.0 (ή social 2.0) μαζί με τα blogs, το Myspace, το Facebook που δίνουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους από διαφορετικά σημεία του κόσμου να έρθουν σε επαφή, να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν μέσω του Internet.

Όπως δείχνει το ακόλουθο διάγραμμα του Google Trends, που καταγράφει τις τάσεις στις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στο Google, το ενδιαφέρον των χρηστών για το Twitter έχει αυξηθεί κατακόρυφα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών

Twitter Google Trends

Πως λειτουργεί το Twitter

Μέσα από το Twitter μπορείτε να στέλνετε σύντομα μηνύματα έως και 140 χαρακτήρων με τις σκέψεις, τις δραστηριότητες, τις ερωτήσεις σας ή οτιδήποτε άλλο θέλετε, τα οποία βλέπουν όσοι έχουν επιλέξει να σας ακολουθούν μέσω της υπηρεσίας. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται Twittering.

Κατά αντίστοιχο τρόπο μπορείτε και εσείς να βλέπετε τα μηνύματα όσων έχετε επιλέξει να ακολουθείτε.

Η όλη διαδικασία μοιάζει πολύ με την επικοινωνία μέσω instant messenger ή καλύτερα την αποστολή SMS μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου λόγω του περιορισμού στο μέγεθος των μηνυμάτων με μία όμως πολύ σημαντική διαφορά:

Tα μηνύματα σας δεν πηγαίνουν σε έναν μόνο παραλήπτη αλλά σε πολλούς

Κάθε μήνυμα που στέλνετε μέσω του Twitter είναι δυνητικά διαθέσιμο προς όλους τους χρήστες της υπηρεσίας, σε αυτό που ονομάζεται Public Timeline (με ορισμένες εξαιρέσεις), γι’ αυτό εάν υπάρχει κάτι το οποίο δεν θέλετε να γίνει γνωστό θα πρέπει να μην το αναφέρετε.

Για να καταλάβετε καλύτερα τη φιλοσοφία του Twitter προτείνω να παρακολουθήσετε το σύντομο video που ακολουθεί

Ξεκινώντας στο Twitter

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε στο Twitter είναι να δημιουργήσετε το λογαριασμό σας. Εάν είσαστε εγγεγραμμένοι σε κάποια άλλη υπηρεσία ή έχετε δικό σας blog προτείνω να χρησιμοποιήσετε το ίδιο user name γιατί με αυτό τον τρόπο θα είναι ποιο εύκολο να σας βρουν οι φίλοι και οι γνωστοί σας.

Στη συνέχεια το Twitter θα δημιουργήσει τη σελίδα με το profile σας μέσα από την οποία θα μπορείτε να στέλνετε και να βλέπετε τα διάφορα μηνύματα. Πολλά από τα στοιχεία αυτά θα είναι διαθέσιμα στο κοινό στη διεύθυνση της μορφής:

http://twitter.com/username

Δείτε πως είναι διαμορφωμένη η δική μου δημόσια σελίδα.

Εκεί που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση είναι οι πληροφορίες που φαίνονται στο profile σας. Για να βάλετε τις πληροφορίες αυτές θα πρέπει να έχετε κάνει login στο λογαριασμό σας και να διαλέξετε την επιλογή «Settings» η οποία βρίσκεται πάνω και δεξία όπως φαίνεται στο παράδειγμα:

Twitter Profile Settings

Συμπληρώστε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία μπορείτε. Εάν δεν έχετε κάποιο πρόβλημα προτείνω να συμπληρώστε το πραγματικό σας όνομα ή εναλλακτικά ένα ψευδώνυμο με το οποίο να σας γνωρίζει ήδη ο κόσμος.

Επίσης στο πεδίο Online Bio προτείνω να συμπληρώσετε τα ενδιαφέροντα σας χρησιμοποιώντας όμως τις πλέον χαρακτηριστικές λέξεις κλειδιά του κλάδου σας. Μη ξεχάσετε να συμπληρώσετε την πολή και τη χώρα. Με αυτό τον τρόπο όσοι ψάχνουν για τις λέξεις αυτές στη μηχανή αναζήτησης του Twitter θα βρίσκουν και το δικό σας profile.

Όλα αυτά τα στοιχεία θα είναι χρήσιμα σε όσους θα βλέπουν το profile σας προκειμένου να αποφασίσουν για το εάν θα σας βάλουν στη λίστα με τους ανθρώπους που θα ακολουθούν ή όχι.

Πως να βρείτε φίλους στο Twitter

Η επιτυχία της συμμετοχής στο Twitter, όπως και σε κάθε άλλη παρόμοια υπηρεσία, βασίζεται στο δίκτυο των ανθρώπων που θα δημιουργήσετε. Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να βρείτε τους φίλους που θέλετε να ακολουθείτε. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει πρώτα να τους εντοπίσετε, βρίσκοντας τις δημόσιες σελίδες τους, και στη συνέχεια να επιλέξετε «Follow». Η επιλογή αυτή είναι ενεργοποιημένη μόνο όταν έχετε κάνει login στο λογαριασμό σας.

Twitter Profile Follow Option

Μόλις το κάνετε αυτό θα αρχίσετε να βλέπετε τα μηνύματα τους στο λογαριασμό σας. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι για να βλέπουν και εκείνοι τα δικά σας μηνύματα θα πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία εφόσον το επιθυμούν.

Η μικρή εμπειρία μου έχει δείξει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις όταν επιλέξετε κάποιον για φίλο το πιο πιθανό είναι ότι και εκείνος θα κάνει το ίδιο κάτι το οποίο όμως θα εξαρτηθεί από το πόσο θα τον ενδιαφέρει η συνολική σας παρουσία. Ως παρουσία εννοώ το profile σας, οι άνθρωποι που ακολουθείτε και σας ακολουθούν καθώς επίσης και η εικόνα που παρουσιάζεται μέσα από τα μηνύματα σας.

Τα στοιχεία όμως αυτά θα τα διαμορφώσετε στην πορεία. Αυτό που έχει σημασία σε αυτή την φάση είναι να δούμε διάφορους τρόπους για να εντοπίσετε τους πρώτους σας φίλους:

1/ Ανθρώπους που γνωρίζετε ήδη:
Μέσω της επιλογής «Find and Follow», η οποία βρίσκεται στην κορυφή και δεξιά στη σελίδα του λογαριασμού σας, το Twitter σας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσετε με αυτόματο τρόπο ποιοι από τους ανθρώπους που έχετε ως επαφές στις υπηρεσίες email Yahoo, Gmail, MSN, Hotmail και AOL έχουν ήδη λογαριασμό στο Twitter. Εναλλακτικά μπορείτε να τους στείλετε προσκλήσεις μέσω email για να μπουν στην υπηρεσία.

2/ Ανθρώπους που συμμετέχουν σε άλλες online δραστηριότητες: Εάν υπάρχουν κάποιοι χρήστες οι οποίοι γνωρίζετε ότι έχουν δικό τους blog, σελίδα στο Facebook, στο flickr ή σε κάποια άλλη παρόμοια υπηρεσία τότε είναι αρκετά πιθανό να χρησιμοποιούν και το Twitter. Το μόνο που χρειάζεται για να τους εντοπίσετε είναι το username ή το κανονικό τους όνομα (θυμηθείτε τη συμβουλή που σας έδωσα για τη διαμόρφωση του profile σας). Εάν το γνωρίζετε τότε μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης του Twitter.

Twitter Search Engine

Στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε τα στοιχεία τους τότε προτείνω να επισκεφθείτε τις σελίδες τους στις άλλες υπηρεσίες (ειδικότερα τα profiles τους) και να δείτε εάν έχουν κάποια αναφορά ή link για λογαριασμό στο Twitter.

3/ Αναζήτηση με βάση τα ενδιαφέροντα ή την περιοχή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης του Twitter χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά λέξεις κλειδιά με τους τομείς που σας ενδιαφέρουν ή το όνομα μιας γεωγραφικής περιοχής. To Twitter θα σας παρουσιάσει τα profiles των χρηστών εκείνων στα οποία περιλαμβάνονται οι λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιήσατε (θυμηθείτε και πάλι τις συμβουλές που σας έδωσα για το δικό σας profile).

Twitter Search Engine Greece

Μία παραλλαγή του τρόπου αυτού είναι να χρησιμοποιήσετε μία από τις πολλές μηχανές αναζήτησης, όπως την Summize, οι οποίες όμως αντί για τα profiles ψάχνουν για τα δημόσια μηνύματα που εμφανίζονται στο public timeline τα οποία να περιλαμβάνουν τις λέξεις κλειδιά. Περισσότερα πράγματα για τις μηχανές αυτές θα αναφέρω στο δεύτερο μέρος του οδηγού.

Summize Twitter Search Engine Greece

4/ Οι φίλοι των φίλων σας: Μόλις εντοπίσετε τους πρώτους φίλους σας ή τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν μπορείτε να δείτε ποιοι άλλοι άνθρωποι τους ακολουθούν όπως επίσης και τους ανθρώπους που ακολουθούν οι φίλοι σας γιατί είναι πολύ πιθανό να έχετε κοινά ενδιαφέροντα.

Για να τους εντοπίσετε αρκεί να κοιτάξετε στην δεξιά περιοχή του profile των φίλων σας, στην περιοχή «Stats». Το link με τον τίτλο «Following» (όπως και τα μικρά εικονίδια) θα σας δείξει τους χρήστες που ακολουθεί ο συγκεκριμένος φίλος σας ενώ το link με τίτλο «Followers» τους χρήστες που τον ακολουθούν.

Twitter Following Followers

Κάθε φορά που αποφασίζετε να ακολουθήσετε ένα χρήστη, το Twitter τον ενημερώνει μέσω email. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και όταν ένας χρήστης αποφασίζει να σας ακολουθήσει.

Ο αριθμός των φίλων που θα επιλέξετε να ακολουθείτε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς υπάρχουν όμως μερικές παράμετροι τις οποίες θα πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Όσο περισσότεροι φίλοι τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχετε για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα λαμβάνετε και περισσότερα μηνύματα ενώ θα πρέπει να αφιερώνετε και περισσότερο χρόνο εάν θέλετε πραγματικά να αναπτύξετε σχέσεις με όλους αυτούς
  • Είναι προτιμότερο να προσθέτετε φίλους σταδιακά έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος για να σας γνωρίσουν και εκείνοι και να σας ακολουθήσουν εάν το επιθυμούν. Εάν υπάρχει μεγάλη διαφορά στον αριθμό τον χρηστών που ακολουθείτε με τον αριθμό εκείνων που σας ακολουθούν αυτό θα φαίνεται στο profile σας και είναι αρκετά πιθανό να επηρεάσει αρνητικά την εικόνα σας σε πολλούς χρήστες (εκτός βέβαια και εάν είστε κάποια διασημότητα….)

Μια και μιλάμε για τον αριθμό των φίλων, ρίξτε μια ματιά στο Twitterholic το οποίο είναι ένα είδος λίστας με τους περισσότερο δημοφιλείς χρήστες όσον αφορά των αριθμό των ανθρώπων που τους ακολουθούν.

Πως να στέλνετε μηνύματα στο Twitter

Προσθέσατε λοιπόν τους πρώτους σας φίλους και αποκτήσατε και τους πρώτους χρήστες που σας ακολουθούν. Πριν ξεκινήσετε να στέλνετε μηνύματα προτείνω να δείτε τι γράφουν οι άλλοι χρήστες για να πάρετε μία ιδέα για το στυλ και τη φιλοσοφία του είδους της επικοινωνίας μέσω του Twitter.

Η αποστολή ενός απλού μηνύματος γίνετε μέσω της φόρμας του Twitter.

Twitter Following Followers

Υπάρχουν ορισμένες πρόσθετες επιλογές οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι:

Απάντηση σε ένα χρήστη
Εντολή: @username
Παράδειγμα: @nkapsomenakis (απάντηση σε έναν χρήστη)
@nkapsomenakis @BarackObama (απάντηση σε δύο χρήστες)
Τι κάνει: Στέλνει απάντηση στο μήνυμα ενός χρήστη. Η απάντηση αυτή φαίνεται και στους άλλους χρήστες ενώ αποθηκεύεται στην κατηγορία μηνυμάτων με τον τίτλο “Replies” του χρήστη στον οποίο το στείλατε. Εάν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα το οποίο να φανεί μόνο σε ένα συγκεκριμένο χρήστη δείτε την επόμενη εντολή.

Απευθείας μήνυμα σε έναν χρήστη
Εντολή: D username
Παράδειγμα: D nkapsomenakis
Τι κάνει: Στέλνει απευθείας μήνυμα σε έναν χρήστη το οποίο δεν μπορούν να δουν οι υπόλοιποι. Διαχείριση των απευθείας μηνυμάτων μπορεί να γίνει και από την επιλογή “Direct Messages” η οποία βρίσκεται στην δεξιά στήλη στο Profile σας. Εκεί θα βρείτε και τα απευθείας μηνύματα τα οποία σας στέλνουν άλλοι χρήστες.

Twitter Following Followers

Kάθε φορά που σας στέλνει κάποιος χρήστης απευθείας μήνυμα, το Twitter σας στέλνει email που σας ενημερώνει σχετικά. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία μέσα από τη σελίδα σας Settings > Notices.

To Twitter σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο ή κάποιο instant messenger για να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα επιλογές τις οποίες όμως δεν έχω δοκιμάσει. Οδηγίες για τα κινητά τηλέφωνα μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ ενώ για τους instant messenger εδώ.

Desktop εφαρμογές για το Twitter

Μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις λειτουργίες του Twitter μέσα από τις σελίδες της υπηρεσίας. Όμως τα πράγματα γίνονται πολύ ποιο εύκολα εάν χρησιμοποιήσετε κάποια από τις δεκάδες desktop εφαρμογές.

Για τα Windows συνιστώ ανεπιφύλακτα το Twhirl ενώ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Twitterrific που τρέχει στα Mac.

Στη συνέχεια…..

Θέλεις να μάθεις πώς να προβάλεις αποτελεσματικά τον εαυτό, την επιχείρηση ή το website σου στο Twitter;

Σχεδιάζουμε ένα online σεμινάριο με προχωρημένες τεχνικές marketing στο Twitter.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα για να σου στείλουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις θα είναι έτοιμο.

Ο λογαριασμός μου στο Twitter είναι @nkapsomenakis. Θα χαρώ πολύ να σας δω και εκεί!

[tags]twitter,οδηγός για αρχάριους[/tags]

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το!




85 Comments

  1. aristo

  2. poly kalo

  3. 11/08/2014 at 7:00 pm

    φωτεινη

    Reply

    Τ Ε Λ Ε Ι Ο

  4. 23/05/2013 at 6:00 pm

    Αρης Χαιρετησ

    Reply

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΣΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ! ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

    1. 15/03/2014 at 4:16 pm

      mina

      Reply

      μπράβο! Πολύ αναλυτικό!!πολύ ενημερωτικο!!!

  5. 19/01/2013 at 7:18 pm

    ΓΙΑΝΝΗΣ

    Reply

    ΜΠΡΑΒΩ!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  6. 31/10/2012 at 6:55 pm

    αρτεμης

    Reply

    πολύ καλό το άρθρο σας σχετικά με το twitter .Αν δεν το διάβαζα δεν θα έβγαζα άκρη………….

  7. 12/10/2012 at 7:58 pm

    ntia_mele

    Reply

    πολυ καλο το βρηκα

  8. 02/04/2012 at 1:24 pm

    ARETI

    Reply

    ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ!ΚΙ ΕΨΑΧΝΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΘΩΣ ΝΕΑ ΣΤΟΙ “ΧΩΡΟ”.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ!

  9. 20/03/2012 at 12:15 pm

    Κώστας

    Reply

    Απλά …..τέλειο!!!!!!.

  10. 17/03/2012 at 12:34 am

    MANOS kampoyrakhs

    Reply

    Όσο ζη κανείς μαθαίνω περισσότερα .συνχαρητηρια.

  11. 12/03/2012 at 11:22 am

    Βασίλης

    Reply

    Για κάποιον αρχάριο είναι πολύ χρήσιμες οι παραπάνω πληροφορίες. Συγχαριτήρια για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση. Ευχαριστώ πολύ !!

  12. 06/03/2012 at 12:38 am

    MANOS kampoyrakhs

    Reply

    Συνχαρητηρια για το τόσο όμορφο και ενημερωτικό άθρο σας και το πιο βασικό πολύ επικοινωνιακό.

  13. 10/02/2012 at 5:41 pm

    xrisoulatsagkaraki

    Reply

    ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ !!!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!

  14. 27/01/2012 at 12:21 pm

    paola69

    Reply

    ευχαριστω παρα πολυ δεν καταλαβαινα τιποτα πριν το διαβασω ειναι τελεια η αναφορα…

  15. 24/01/2012 at 12:44 pm

    gtsampanjs

    Reply

    Οσο γερνάω μαθαίνω.πολύ καλό.Ευχαριστώ

  16. 13/01/2012 at 2:45 pm

    giorgos sagredakis

    Reply

    πολυ καλο

  17. 13/01/2012 at 1:11 pm

    maria

    Reply

    EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  18. 10/01/2012 at 1:46 pm

    ΑΝΝΑ

    Reply

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ

  19. 30/11/2011 at 11:55 pm

    TANIA

    Reply

    Mπραβο σας – πολυ μεγαλη βοηθεια για τους φρεσκους
    tweeters – Kαλη συνεργασια

  20. πολυ καλο ειναι

  21. 13/11/2011 at 12:56 pm

    ΖΑΝ

    Reply

    πολυ καλο

  22. 18/10/2011 at 1:21 am

    elenisideri

    Reply

    πολυ καλη βοηθεια γι αυτους που θελουν να γνωρισουν το twitter αν και το βιντεακι ηταν στα ελληνικα θα ηταν πιο ωραια Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια

  23. 12/10/2011 at 5:47 pm

    ntiana

    Reply

    poli orea pou eine ellinika

  24. 08/10/2011 at 9:02 am

    C-throu

    Reply

    Super!!!!!!!!!!!!!

  25. 02/10/2011 at 10:53 pm

    papalia

    Reply

    dyskola akoma

  26. 24/09/2011 at 6:43 pm

    Eleftheria

    Reply

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ…

  27. 06/09/2011 at 2:50 pm

    NIKOLETA

    Reply

    KALA TA LETE…..

  28. 01/09/2011 at 6:55 pm

    olga...olgaki

    Reply

    πολυ καλος οδηγος με βοηθησε αλλα ακομα δυσκολευομαι!!!!!!!!!!!!!!

  29. 24/08/2011 at 7:21 am

    Tsonoglou Vaso

    Reply

    πολυ καλο,ομως η συνδεση μου με το twitter που ειναι? Δεν διαβασα και δεν βρηκα λυση.Ευχαριστω.

  30. 15/08/2011 at 8:59 am

    vaios tsinas

    Reply

    den ftanei an po kalo i poly kalo.
    me arista to 20 vazo 100

  31. 25/07/2011 at 9:31 am

    g3thanasis

    Reply

    πολυ καλο……προσπαθω αλλα δυσκολευομαι..

  32. 17/07/2011 at 2:51 pm

    ΒΑΝΑ

    Reply

    ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ!!!

  33. 13/07/2011 at 12:27 pm

    iwanna

    Reply

    para polu wraioooooooooooo

  34. 12/07/2011 at 4:37 pm

    mixalis

    Reply

    para polu kalo …….

  35. 05/07/2011 at 10:17 am

    mixalis

    Reply

    para polu kalo!!!!!!!!!!!!!!

  36. 04/07/2011 at 8:38 pm

    ΓΙΩΡΓΟΣ

    Reply

    Αξιολογότατος οδηγός, που καταδεικνύει ότι ο άνθρωπος που τον δημιούργησε, γνωρίζει όχι μόνο να γράφει αλλά και να μεταδίδει την πληροφορία-γνώση.

  37. 02/07/2011 at 7:48 am

    Dj Lina Karapa

    Reply

    poly kalos odigos

  38. 30/06/2011 at 10:40 am

    ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΟΝΑΚΙ

    Reply

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!!

  39. 22/06/2011 at 4:23 pm

    ΞΥΔΟΥ ΝΑΝΤΙΑ

    Reply

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ…

  40. 15/06/2011 at 10:01 pm

    yanna athanassiadis

    Reply

    to vrhka poly kalo.

  41. 14/06/2011 at 9:21 pm

    filippa

    Reply

    πολυ καλο και επιτελους στα ελληνικα

  42. 26/05/2011 at 8:42 pm

    alex.

    Reply

    tha doume den exw bgalei akri akomi

  43. 15/05/2011 at 7:02 am

    takisvlasisidis

    Reply

    kalo einai re paidia

  44. 14/05/2011 at 12:14 am

    myrto

    Reply

    epitelous kapoios erikse fws sto tounel.twra katalaba ti einai kai pws leitourgei to twitter.bravo!!

  45. 06/05/2011 at 6:03 pm

    dia tsakiri

    Reply

    πολυ κατατοπιστικο και ενδιαφερον ευχαριστουμε πολυ

  46. 06/05/2011 at 5:04 pm

    athina

    Reply

    polu wraio

  47. 06/05/2011 at 4:41 pm

    efi

    Reply

    καλο δειχνει

  48. 22/04/2011 at 10:13 pm

    errica dede

    Reply

    ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

  49. 21/04/2011 at 8:03 pm

    roseliliou

    Reply

    πολύ καλό

  50. 08/04/2011 at 11:44 pm

    magda plomaritou

    Reply

    paidia mprabo mprabo

  51. 08/04/2011 at 6:49 pm

    tonia

    Reply

    !!!!!!!

  52. 31/03/2011 at 10:26 am

    eva giannopoulou

    Reply

    μια χαρα!
    αντε να δουμε…

  53. 29/03/2011 at 10:15 pm

    Rafail

    Reply

    Einai teliw kai mpravo ston dimiourgo pou to euftia3e

  54. 21/02/2011 at 2:04 pm

    alexia zorba

    Reply

    afou to katanoisa egv me thn prvth anagnvsh TELEIO!!!!!!!!!!!

  55. 14/02/2011 at 10:40 pm

    tania

    Reply

    super katapliktiko

  56. 06/01/2011 at 10:30 pm

    XRISTINA

    Reply

    EYXARISTW KALH XRONIA!

  57. 01/09/2010 at 5:12 pm

    ntaiana

    Reply

    kallo 8a doume

  58. 21/08/2010 at 2:03 pm

    κωνσταντινος

    Reply

    πολυ καλο κατατοπιστικο

  59. 26/07/2010 at 1:18 am

    marianna

    Reply

    oti pio kalo exo diavasei mexri tora. ostoso mou einai adinato na anevaso foto. sigoura pos kati den kano kala. alla epeidi eimai kapos asxeti m ola ayta mporeite na voithisete?etsi analitika opos ki edo?

  60. 22/07/2010 at 10:22 am

    filipakopoulos giorgos

    Reply

    den ta katalava ola alla 8a prospathisw…

  61. 06/07/2010 at 4:45 pm

    natasha

    Reply

    na sai kala mas fotises!

  62. 28/04/2010 at 3:08 pm

    athena

    Reply

    ευχαριστω καλη βοηθεια συνεχιστε

  63. 28/04/2010 at 3:05 pm

    athena

    Reply

    πολυ καλο αρθρο οτι ακριβως χρειαζομαι γιατιειμαιεντελως αρχαρια συνεχισε να βοηθας ευχαριστω

  64. 26/02/2010 at 9:37 pm

    ChriskName

    Reply

    thnks, really helpfull!

  65. 20/02/2010 at 1:06 pm

    ??????

    Reply

    poli oraio kai katanoito mpravo

  66. 08/01/2010 at 3:36 pm

    Γιώργος Τσαπράκας

    Reply

    Συγχαρητήρια!!! Δεν μπορούσα να βρω κάτι στα Ελληνικά. Είμαι πού ευγνώμων. Μπράβο!!!

  67. 09/12/2009 at 8:52 pm

    maslinda

    Reply

    πολυ χρησιμο αρθρο!

  68. 22/11/2009 at 1:29 am

    BASO MARADU

    Reply

    vraio

  69. 15/11/2009 at 10:35 am

    alexandros

    Reply

    poly-poly aplo.omorfo sygxaritiria

  70. 15/11/2009 at 1:45 am

    BASO MARADU

    Reply

    POLU KALO

  71. 30/10/2009 at 1:11 pm

    MARIA

    Reply

    POLI ME BOHTHISES SE EYXARISTW

  72. 16/09/2009 at 5:18 am

    anda

    Reply

    poly endiaferon.efkolo kai katanoito.efhakistume

  73. 23/07/2009 at 8:26 pm

    EFI

    Reply

    HTAN POLY XRHSIMES OI SYMBOULES SOU.EYXARISTOUME POLY.

  74. 16/07/2009 at 8:09 am

    Konstanin Dimitrakakis

    Reply

    Συγχαρητήρια για το άρθρο και την ενημέρωση που μας προσφέρει

  75. 23/06/2009 at 6:54 pm

    Konstantina Saraidari

    Reply

    eimai teleiws arxaria, ennow den ixera tpt gia to xeirismo tou twitter to diavasa kai st agglika alla sigoura otan kati einai grammeno sti glwssa sou einai eykolotero. Me voithise poli.

  76. 24/05/2009 at 10:57 pm

    kostas

    Reply

    mpravo ,poli katatopistiko keimeno!!!

  77. 30/03/2009 at 6:43 pm

    Lena

    Reply

    mpravo gia to arthro poly kalo k katatopisthko…..

  78. 16/06/2008 at 11:45 pm

    Stratis

    Reply

    Πέρα από τα ωραία case studies τώρα θα μας κάνεις να ερχόμαστε και για την εκπαιδευτική τηλεόραση? ή μάλλον blog-pedia… keep posting
    cheeeeers

  79. 14/05/2008 at 5:49 pm

    philos

    Reply

    Συστήνω και γω αυτό το άρθρο ανεπιφύλακτα!
    😉

  80. 14/05/2008 at 4:20 pm

    Stefanos Karagos

    Reply

    Μπράβο! αναλυτικός αλλά κ απλός ταυτόχρονα. Εξαιρετικός οδηγός.

  81. 14/05/2008 at 3:56 pm

    dealsend

    Reply

    Πολύ καλός οδηγός!

    1. 22/10/2012 at 12:50 pm

      Δακανάλης Δημήτρης

      Reply

      Μράβο για τις οδηγίες σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree